+31642622941

Meubels verzorgen

Meubelverzorging van de hoogste kwaliteit!

Verzorging van uw meubelen

Goed onderhoud verlengt de levensduur en het plezier van meubelen. Gedurende het gebruik ontstaan vaak veel vragen over schoonmaak en onderhoud. Van Butselaar Meubelstoffeerderij helpt u graag bij het onderhoud van uw meubelen. Natuurlijk is het ook mogelijk een hoop zelf te doen. Wij geven u graag tips voor het onderhoud van uw meubelbekleding.

Tips voor het onderhoud voor uw meubelbekleding

  • Knip lussen of halen nooit af, maar stop ze terug in het weefsel.
  • Elke stof verkleurt na verloop van tijd in meer of mindere mate onder invloed van licht. Vermijd echter absoluut direct zonlicht op uw meubelen.
  • Meubelstoffen zijn gevoelig voor scherpe ritsen of gespen, nagels van huisdieren, ringen etc. Deze kunnen het weefsel blijvend beschadigen. Ook stugge spijkerstoffen versnellen de slijtage. Tevens kunnen donker geverfde (spijker)stoffen flink afgeven!
  • Meubelen voorzien van losse rug-, zit- of armkussens moeten regelmatig worden opgeschud om te voorkomen dat de kussens vorm en volume verliezen.
  • Het is belangrijk om het meubel vaak te stofzuigen. Gebruik hiervoor het juiste mondstuk (zachte borstel die alleen voor dit doel wordt gebruikt). Houd ook de naden op uw meubel stof – en vuilvrij.

 

Tips voor vlekken in meubelbekleding

  • Vlekverwijdering dient in het algemeen direct plaats te vinden. Verwijder zoveel mogelijk met een lepel waarbij u van buiten naar binnen werkt.
  • Maak een, bij voorkeur witte, handdoek goed nat met lauwwarm water en wring deze uit. Leg de handdoek over de vlek en deze drogen zonder deze tussentijds op te tillen (kan tot 24 uur duren). Grote delen van de vlek zullen tijdens het drogen van de handdoek worden opgenomen in de katoenen vezel.  Gebruik geen keukenpapier; de absorberende werking is minder en het papier kan inkt bevatten die nog meer schade aanricht. Laat na reiniging de meubelstof volledig drogen voordat u het meubel gebruikt
  • Weet u niet precies wat te doen nadat de vlek is opgedroogd, doe dan niets en laat u eerst goed voorlichten. Gebruik geen willekeurig sopje, niet zelden is de schade van reinigingspogingen erger dan de oorspronkelijke vlek.

 

Bij Van Butselaar Meubelstoffeerderij hebben we een groot assortiment meubel onderhoudsmiddelen om al je meubels goed te kunnen onderhouden. We helpen je graag bij het geven van het juiste advies.
Call Now Button